Homeinharmony.se

Möbelbeslag

Hem > Möbelbeslag

Sök

Länkar

Anlita inredare

Läs mer >

Kontakta oss

Läs mer >

Möbelbeslag: Förhöj ditt hems stil och funktionalitet

Att skapa ett vackert och funktionellt hem handlar om mer än bara möbler och väggfärg. Detaljer som möbelbeslag kan göra stor skillnad och ge ditt hem en personlig touch. Hjul, dörr- och fönsterbeslag, handtag och knoppar – alla dessa element bidrar till både estetik och funktionalitet.

Hjul till möbler: Gör det enkelt att flytta och rengöra

Möbelhjul är en praktisk lösning som gör det enkelt att flytta runt tunga möbler utan att riskera skador på golv eller rygg. De ger dig också möjlighet att enkelt rengöra bakom möblerna. Specialbeslag erbjuder ett brett utbud av hjul i olika stilar och färger som passar till alla typer av inredningar.

Hjul till möbler hittar du hos Specialbeslag. De erbjuder hjul som är flexibla och lättflyttbara. Du kan välja mellan olika stilar och färger, så att du kan hitta ett par som passar till din inredning.

Möbelhjul i mässing

Det finns mängder av olika möbelhjul. Många billiga hjul är i gummi eller plast och kostar inte mycket men sett till utseende finns det mer att önska. Ett snyggare alternativ är mässinghjul. Hjul i mässing är generellt sett lite dyrare men den snygga färgen som mässing har blir en lyxig detalj på många möbler.

Dörr- och fönsterbeslag: Sätt stilen på ditt hem

Har du någonsin tänkt på hur små förändringar som att byta ut dina dörr och fönsterbeslag kan ha en stor inverkan på ett rum? Dörr- och fönsterbeslag har en stor roll när det gäller att få ett rum att kännas helt och inbjudande. Genom att byta dom ut kan du helt förnya utseendet på ditt hem eller kontor.

Gamla fönsterbeslag

Det finns många olika typer av fönsterbeslag att välja mellan när du letar efter det perfekta beslaget. Till exempel finns det klassiska, moderna och gamla fönsterbeslag som kan passa in i olika typer av inredning. Du kan också välja mellan olika metaller och färger, beroende på dina preferenser.

Dörrbeslag

Hemhantverkare som söker efter hjul och beslag för att förbättra eller förändra sina möbler har många alternativ att välja mellan. Ett av de viktigaste beslagen som bör övervägas är dörrbeslag. Dörrbeslag är det metalldetalj som används för att hålla dörrar stängda eller öppna. De ger ett stabilt stöd och förbättrar utseendet på möbeln.

Det finns ett stort utbud av dörrbeslag som passar olika stilar och behov. En allmän dörrbeslagsdesign har en stilren, unik look som skapar en modern och sofistikerad atmosfär. För konstnärliga projekt finns det också många kreativa designalternativ. Vissa beslag har exempelvis intressanta former, intressanta material eller mönster.

Vid valet av dörrbeslag är det viktigt att välja en som matchar möbeln och är tillräckligt stark för att hålla dörren på plats. Det är också viktigt att välja ett material som passar stilen och färgen på möbeln. Olika metaller, som rostfritt stål, mässing eller zink, har olika färger som kan förhöja ett rum.

Att välja rätt möbelbeslag

En viktig faktor att överväga när du väljer möbelbeslag är att bestämma syftet. Ska beslagen bara vara dekorativa eller ska de ha en fullt funktionell funktion? Om du bara är ute efter dekorativa möbelbeslag, som till exempel dekorativa knoppar, finns det ett brett utbud av möbler och accessoarer som kan lägga lite extra karaktär till rummet. Om du letar efter funktionella möbelbeslag, som hjul och handtag, ska du säkerställa att dessa är av hög kvalitet och kan klara av det arbete som krävs. När du väljer dessa möbelbeslag, är det viktigt att du överväger vilka färger och material som kommer att passa in i rummet. Detta gäller särskilt för hjul som måste kunna stå emot viktbelastningar undvika att skada golvet. Det finns ett brett utbud av rullar för alla typer av möbler som består av olika material, som trä, krom, rostfritt stål eller gummi.

Tips för installation av möbelbeslag

Skapa ett stiligt och funktionellt hem med rätt möbelbeslag och hjul! Att installera möbelbeslag och hjul kräver dock lite kunskap. För att hjälpa dig att få ut det bästa av ditt hem har vi sammanställt följande tips för installation av möbelbeslag.

1. Undersök din möbel för att se vilka beslag som krävs. Det kan vara allt från skruvar, bultar, muttrar, skyddsskivor, fjädrar, lås och andra stöd. Se till att du har alla delar innan du börjar installera möbelbeslag.

2. Använd korrekta verktyg. Speciellt om du ska skruva eller borra i möbeln. Använd en skruvmejsel, borr eller skruvdragare som är anpassade för uppgiften.

3. Markera först hålen för att få ett exakt resultat. Detta kommer att ge dig en exakt mått för att garantera att du får de hjul och beslag som passar perfekt. Det hjälper också till att säkerställa att du inte köper för stora eller för små möbelbeslag.

4. Om du är osäker på hur du ska göra, ta alltid hjälp av professionella hemhantverkare eller läs instruktioner för att få tips om hur man installerar möbelbeslag.

5. När du installerar hjul på möbler, se till att de är rätt uppfästade. För att förhindra att möbeln skadar golvet bör hjulen vara lätta och inte för tunga. Det finns också hjul som är tillverkade av material som gummi eller plast som minimerar risken för skada.